Els mocadors al ball de Giravoltes

Ja fa uns quants anys que durant el ball de Giravoltes, l’últim dijous d’agost, se’ls posa els mocadors blancs i blaus als quatre gegants de la ciutat. Quan es va començar a fer el ball tal i com el coneixem avui en dia, aquests mocadors eren posats per persones que formaven part de la la colla de gegants. Actualment, però, ja no és fa així.

Els mocadors dels gegants vells, en Cosme i la Damiana, continuen essent posats per membres de la colla de gegants. És el president de l’entitat qui, moments abans de l’inici del ball, diu quins membres de la colla posaran els mocadors. En canvi, els mocadors dels gegants grans, l’Esteve i la Plàcida, són posats per persones que no formen part de la colla. Aquestes persones, però, són persones que col·laboren d’alguna manera amb la nostra entitat.

Una vegada posats els mocadors als gegants, aquests els llueixen fins al final de la Festa Major. Aquí podeu veure el ball de giravoltes de l’any 2011.

One thought on “Els mocadors al ball de Giravoltes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s