Avui fa 50 anys…

1600

Benvolguts amics,

Avui, dia 14 de març de 2013, fa exactament 50 anys que els gegants vells de la ciutat, en Cosme i la Damiana, varen arribar a la ciutat de Granollers per mans del ple municipal.

Per recordar aquest dia, el proper 26 de març a les 20.00 h. es farà una moció de reconeixement del aniversari dels gegants de la ciutat. Us hi esperem a tots i totes juntament amb en Cosme i la Damiana els quals tampoc es volen perdre aquest moment.

Mentrestant, fent un pas cap el passat, recordem com va succeir la compra de les figures a través de les actes municipals de l’any 1963. Així va anar la cosa…

Granollers, 28 de febrer – 1963

[…]

RUEGOS Y PREGUNTAS.- La presidenta da cuenta de un escrito de la Casa Closa de Sabadell notificando que los gigantes, junto seis cabezudos, que desde hace algunos años son alquilados por este Ayuntamiento, los ofrece en venta al precio de 14.000 pesetas.

La corporación creyendo es interesante y necesaria la adquisición de los gigantes y cabezudos, acuerda aceptar dicha oferta y dar un voto de confianza al Sr. Alcalde-Presidente para qué sea efectuada su compra.

[…]

Granollers, 14 de març – 1963

[…]

Seguidamente da cuenta de que el Alcalde Sr. Trullàs, cumpliendo el encargo de la corporación municipal ha efectuado la adquisición en la Casa Closa de Sabadell de los Gigantes y Cabezudos ofrecidos a este Ayuntamiento por la cantidad de 13.000 ptas. habiendo resultado por lo tanto un beneficio de 1.000 ptas. se acuerda de conformidad.

[…]

 Moltes gràcies a tots i totes i per molts anys Cosme i Damiana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s