Els Gegants Vells, amfitrions de l’acte geganter de “La Mitja”

0004

Fotografia: Toni Torrillas

El proper 31 de gener es celebrarà a Granollers, dins dels actes de la Mitja  Marató Granollers – Les Franqueses – La Garriga, la ja coneguda i tradicional Cursa de Gegants, un acte organitzat per l’Associació Esportiva “La Mitja” que convida prop d’una vintena de colles geganteres de les comarca del Vallès i voltants i on ja és tradició que en Cosme i na Damiana, els Gegants Vells de Granollers, participin com a amfitrions de la ciutat on es celebra aquest acte tant singular del món geganter.

Fem una mica de memòria. L’esdeveniment geganter de “La Mitja” anomenat Cursa de Gegants, es va iniciar a principis dels anys 90 essent únicament una competició entre els gegants de dues poblacions participants a la Mitja Marató, el Gegant Magí de la Garriga i el Gegant Biscarri de la Colla dels Blaus de Granollers, on competien entre ells en una cursa per veure quina de les dues poblacions tenia el gegant més ràpid. Aquest acte però, amb el pas dels anys, ha anat creixent i evolucionant fins a comptar amb més d’una vintena de colles geganteres que participen en una cursa dividida en dues categories i que des de fa uns anys compta amb la presència dels Gegants Vells de la ciutat.

L’acte s’iniciarà a les 5 de la tarda amb una petita mostra de tots els gegants participants a la Troca, Centre de Cultura Popular i Tradicional. Finalitzada la mostra, cap a les 6, es durà a terme una cercavila de lluïment encapçalada pels Gegants Vells de Granollers, els quals guiaran a tots els participants fins el punt de sortida de la cursa, la Fonda Europa. A les 7 de la tarda hi haurà la cursa, que enguany per primera vegada es dividirà en dues categories: gegantons i gegants. En acabar, totes les figures participants tornaran en cercavila fins a la Troca, on finalitzarà l’acte amb l’entrega d’obsequis i recordatoris i la ballada d’en Cosme i na Damiana.

Enguany l’acte comptarà amb la presència dels gegants de Llinars del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Lliçà d’Amunt, Castellcir, Canovelles, Castellterçol, Lliçà de Vall, Vilassar de Mar, Cervelló, La Garriga, Vilanova del Vallès, Gualba, La Roca del Vallès, el Cabró de les Franqueses, Esplai Panda de Montornès del Vallès, els Gegantons dels Blaus de Granollers, Farras dels Blaus de Granollers, Taller Sarandaca, en Galí dels Blancs de Granollers i Biscarri dels Blaus de Granollers.

Fotografia: Toni Torrillas

Fotografia: Toni Torrillas

One thought on “Els Gegants Vells, amfitrions de l’acte geganter de “La Mitja”

  1. Hola,

    Voliem saber qui va guanyar la cursa, en les seves dues categories, gegantons i gegants. També voliem saber, on són aquests dies el Cosme i la Damiana, perquè ahir vem anar a la troca i no els vem trobar…

    Moltes gràcies!

    Pau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s