Un nou acte per l’Ascensió

La Fira i Festes de l’Ascensió des dels seus inicis, s’ha convertit juntament amb la Festa Major, en una de les festivitats més importants de la ciutat, on la presència de gegants dins de la seva programació ha estat sempre imprescindible. Des de l’any 1968, amb l’estrena de l’Esteve i na Plàcida dins de les Festes de l’Ascensió, es creava un fort lligam entre els Gegants de la Ciutat i l’Ascensió.

Malauradament, des de fa uns anys el paper dels gegants dins d’aquesta festivitat es va perdre, a excepció de l’any 2011 on puntualment, amb la temàtica de “Gegants Singulars”, els Gegants de la Ciutat van participar en la tradicional Passada de l’Ascensió.

L’any passat, els quatre gegants de la ciutat, acompanyats del Colom, reapareixien al carrer després de molts anys sense fer-ho en un acte propi dins les Festes de l’Ascensió.  Enguany, l’Esteve i na Plàcida, els Gegants Grossos, seran els protagonistes d’un nou acte que iniciarà les Festes de l’Ascensió. Aquest acte neix amb la voluntat de recuperar la presència de gegants en aquesta festa tant assenyalada, i per l’altra banda, per donar més importància i un caire més festiu al Pregó.

L’acte, anomenat “Anada al Pregó”, es celebrarà el dimarts 12 de maig i serà l’avantsala del Pregó de la Fira i Festes de l’Ascensió de Granollers, on els Gegants Grossos de la Ciutat, acompanyaran a les autoritats i a la pregonera des de l’emblemàtica plaça de la Porxada fins a la Sala Francesc Tarafa, on l’Anna Maria Duran, pregonera d’enguany, serà l’encarregada d’inaugurar les Festes de l’Ascensió amb el tradicional Pregó.

Abans però, a ¾ menys 5 de 7 davant l’Ajuntament  l’Esteve i la Plàcida ballaran el Valset Valencià i seguidament iniciaran la cercavila amb les autoritats i la pregonera, fins a la Sala Francesc Tarafa.

Gegants Grossos de Granollers

Fotografia: Toni Torrillas

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s