Visita a la ciutat de Valls

11193253_899405233449417_7489671560482244951_nDesprés de passar per Badalona, i encara amb el regust del Pregó de l’Ascensió, els quatre gegants de Granollers visitaran el proper dissabte 16 de maig la ciutat de Valls. Convidats pel Gegant de la Porra, la Geganta, en Lladrefaves i la Gegantona, els Gegants de la Ciutat viatjaran fins a la capital de l’Alt Camp per participar als actes de les “Festes de Maig de la Unió Anelles de la Flama” (UAF), que enguany celebra la seva primera edició.

La UAF, entitat que va néixer l’any 1972, aglutina a tots els entremesos i tots els balls populars que conformen l’espectacular Seguici Festiu de Valls, així com d’altres figures que tenen cabuda al calendari festiu vallenc. Tot i que en els seus inicis tant sols era formada per colles sardanistes, a partir de la dècada dels 80, s’hi van afegint i van naixent les diverses figures i entremesos del Seguici. L’any 1989, justament l’any en que les dues parelles de gegants de Valls passen a formar part de la UAF, l’entitat rep el premi d’Entitat modèlica en el camp de la Cultura Popular, de mans del President de la Generalitat.

Passem a parlar de la festa. Els actes duraran tot el dissabte i els gegants ballaran tant pel matí com per la tarda. Tota la programació girarà al voltant de les quatre ciutats convidades d’enguany: Barcelona, Tarragona, el Vendrell i Granollers. En Cosme, la Damiana, l’Esteve i la Plàcida seran els representants de la capital del Vallès Oriental, mentre que Barcelona estarà representada pel Ball de la Moixiganga, Tarragona pel Ball de Gitanes i el Vendrell pel Lleó, recentment estrenat el passat mes d’abril. Pel matí hi haurà els actes procol·laris, cercavila de les colles convidades i colles locals corresponents i mostra de balls, mentre que per la tard hi haurà la gran cercavila festiva amb els protagonistes del matí i gran part del Seguici Festiu vallenc.

Aquí us deixem els horaris i tota la informació referent a les Festes de Maig de la Unió Anelles de la Flama de Valls:

  • 10 del matí: arribada de les ciutats convidades i exposició dels elements festius a la plaça del Blat
  • 11 del matí: rebuda institucional i Balladeta dels Gegants de Valls
  • 2/4 de 12 del migdia: inici de la cercavila de les colles convidades i les corresponents colles locals
  • 12 del migdia: mostra de balls a l’escenari del Pati
  • 2/4 de 6 de la tarda: exposició dels elements festius al Pati
  • 6 de la tarda: inici de la cercavila festiva general pel nucli antic de Valls amb els gegants del Calçot-AAEET, Ball de la Primera, Moixiganga de Valls, Moixiganga de Barcelona, Mulassa de Valls, Mulassa petita de Valls, Bou Tradicional, Ós de Valls, Lleó del Vendrell, Lleó de Valls, Ball de Gitanes de Tarragona, Ball de Gitanes de Valls, Gegants de la Ciutat de Granollers i Gegants de la Ciutat de Valls.
  • Tot seguit: entrada dels elements festius a la plaça del Blat, ballades de lluïment i comiat de les ciutats convidades.

Gegants1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s